CV
David Mannesse heeft vele jaren ervaring als kamermuziekspeler, liedbegeleider en solist. Hij treedt regelmatig op in binnen- en buitenland (USA, Peru, Curacao, Oeganda, Sri Lanka, Italië) en geeft privé-coaching en workshops aan amateurs en professionals. David Mannesse studeerde aan het Arnhems Conservatorium bij Janine van Mever. Voor de verdere ontwikkeling voor zijn solospel zette hij zijn studie voort bij Willem brons en Jan Wijn. Hij specialiseerde zich verder als liedbegeleider en volgde hij coaching bij Tom Bollen en workshops oa in het Concertgebouw te Amsterdam bij Tan Crone en Margreet Honig. Met bariton Hans Zomer debuteerde hij daar met een programma rondom Robert Schumann.

In Maart 2008 trad hij samen met de violiste Tiziana Pintus en de cellist John Addison op in het Triple concert van van Beethoven met het Utrechts Kamerorkest Trajectum onder leiding van dirigent Gregory Hubert.

David Mannesse is specialist van de pianomuziek van de Nederlandse componist Herman Strategier, die speciaal voor hem 6 preludes schreef, welke op het Donemus/Globe label op cd zijn uitgebracht. Over deze componist heeft hij lecture-recitals gegeven op uitnodiging van de EPTA en de volksuniversiteit van Baarn.Ook een cd met vroege werken van Rachmaninov zijn door Mannesse opgenomen. Beide zijn met goede kritieken ontvangen in de landelijke dagbladen en worden regelmatig op de radio gedraaid.

Sinds vorig seizoen is David Mannesse begeleider van mezzosopraan Tania Kross tijdens recitals in binnen- en buitenland.Februari 2009 heeft David Mannesse een succesvolle tournee met Tania Kross afgesloten naar Curacao en Peru. Ze gaven een combinatie van reguliere en benefietconcerten (voor kinderen van Curacao) en kinderconcerten (oa in El Salvador, een stad in ontwikkeling van de armen,onderdeel van Lima, hoofdstad van Peru). Voor volgend seizoen 2009/2010 staan er weer een aantal buitenlandse tournees op het programma, waaronder een tournee, solo optredens en masterclassen in Oeganda en solo optredens in Zwitserland en Curacao. Ook werkt hij mee met een project van een nieuwe opera welke gaat over Curacao geschreven door Randal Corsen en waar Tania Kross o.a. een belangrijke rol inspeelt. De verwachting is dat deze opera in juni 2010 wordt uitgevoerd, startende op Curacao. Einde van dit jaar of begin 2010 zal David Mannesse met een nieuwe solo CD komen met de complete walsen van Chopin.