Lesgeven heeft David bijna van nature meegekregen. Nadat hij op zijn 8e jaar was begonnen met pianospelen, werd hij op zijn 12e jaar gevraagd om les te geven.
Zodoende heeft hij ‘spelenderwijs’ zijn pedagogische talenten kunnen ontwikkelen in zijn amateur-tijd. In zijn jeugdjaren heeft hij twee maal van leraar gewisseld. Hierbij moest hij na een zeer snelle start van zijn 8e tot 10e jaar, opnieuw beginnen, aangezien er allerlei dingen ‘fout’ of slordig waren aangeleerd. Door deze ervaring met verscheidene totaal van elkaar verschillende methoden op het gebied van het lesgeven, heeft hij
geduld, begrip en oplossingen leren ontwikkelen voor technische en muzikale problemen. Tijdens en na zijn conservatoriumstudie is hij zich intensiever met het overdragen van (technische) kennis gaan bezig houden die grote invloed heeft op de muzikale expressie en klankkleur. Op het Arnhems Conservatorium heeft hij de professionalisering van het vak pianospelen in al zijn facetten goed geleerd bij de toppedagoog-en pianiste Janine van Mever. Voor de verdere ontwikkeling van zijn solospel en interpretatie volgde hij lessen bij Willem Brons en Jan Wijn.
Door zijn jarenlange ervaring als uitvoerend pianist en docent heeft hij een
eigen stijl van lesgeven ontwikkeld.
Door de individuele en psychologische benadering van zijn studenten weet hij meestal het maximale uit hen te halen, afhankelijk van talent, ambitie en studie-intensiteit.
Persoonlijke aanpak geeft meestal het beste rendement! David houdt rekening met de muzikale wensen van zijn leerlingen en biedt de leerling inzicht in zijn/haar progressie. Dit alles stimuleert en zorgt ervoor dat bij een ‘dipje’ de motivatie niet geheel verdwijnt. Zowel amateurs als collega’s weten David te vinden en hebben baat bij deze aanpak.
Door naast de vingertechniek ook de aandacht te richten op de pols- en armtechniek wordt het complete pianospel verbeterd. Deze laatste technieken hebben grote invloed op klank en muzikale lijn.
Heeft u interesse of wilt u een afspraak maken?