DAVID MANNESSE SPEELT IN DE VERBEELDING TE ZEEWOLDE

De Nederlandse  pianist David Mannesse verzorgt op zondag 19 oktober een bijzonder pianoconcert in De Verbeelding te Zeewolde. Hij speelt een mix van romantische, klassieke werken van Chopin, Rachmaninov en Scriabin. Op een etude van de laatst genoemde componist zal hij tevens een improvisatie spelen.

David Mannesse
David Mannesse heeft naast zijn tientallen jaren ervaring met klassieke soloconcerten, ensemblespel  en liedbegeleiding, (inter) nationaal ( o.a. met de mezzo sopraan Tania Kross en bariton Hans Zomer) zijn improvisatietalent ontwikkeld.
Mede door zijn jarenlange ervaring als pianocoach, waarin de vraag van studenten hoe ze konden leren improviseren, hem inspireerde om in klassieke, jazz, ''vrije'' en moderne stijl te spelen. Dat heeft sinds oktober 2013 geresulteerd in een serie bijzondere optredens door het hele land.
David laat zijn publiek met zijn complete concentratie en opgaan in 'het moment' wegdromen en voert hen even naar een andere dimensie. Inspiratiebronnen zijn niet alleen klassieke werken. maar ook  natuur (vogels,zee )kunst (objecten of schilderijen) of ''gevoelsimpressies''.
Mannesse zal tijdens zijn concert in De Verbeelding ook een aantal onbekendere jeugdwerken van Rachmaninov spelen, welke op zijn CD Early Pianoworks staan en naast de prachtige 4e ballade van Chopin, ook een aantal walsen, waarvan een aantal niet of zelden zijn opgenomen.

Nieuwgierig? Laat u verrassen en kom op zondagmiddag 19 oktober naar De Verbeelding.
Aanvang 15.00 (zaal open vanaf 14.30)
Entree: € 15
Reserveringen: info@deverbeeldingzeewolde.nl
Info: www.deverbeeldingzeewolde.nl  

Hieronder heeft u 2 linken naar YouTube, waarin hij op de etude cis klein van Scriabin 2 improvisaties speelt die helemaal ter plekke ontstaan en toch ook zijn eigen improvisatiestijl markeren.
https://www.youtube.com/watch?v=-7kxojJ42yA  (tijdens concert mei 2014 Oude Kerk in Oosterbeek)
http://youtu.be/H_-Gf22DeeI   (in zijn pianostudio in Amsterdam)